Окупанти на Донбасі тричі з початку доби обстріляли українські позиції

Впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили режим припинення вогню

Про це повідомляє штаб ООС.

Противник обстріляв позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

2 обстріли позицій українських захисників російськими окупаційними військами, зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ": двічі неподалік Новолуганського – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник також здійснив 1 обстріл по укріпленнях Об'єднаних сил: біля Широкиного – з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Сьогодні, 4 грудня, втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Ситуація в зоні розведення військ:

Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ "Станиця Луганська" сьогодні здійснювалось 1 автобусом. Співробітники Червоного Хреста продовжують діяльність щодо надання допомоги цивільним.

На ділянці розведення №2, у районі населеного пункту Золоте Луганської області, обстановка залишається стабільною. Здійснюються заходи щодо дотримання режиму ТИША.

На ділянці розведення №3, в районі населеного пункту Богданівка Донецької області, сьогодні, силами та засобами ДСНС України під час обстеження території було вилучено 2 вибухонебезпечних предмети. Окрім того, демонтовано 2 допоміжні споруди та 1 бліндаж. У роботах на цій ділянці задіяні 30 представників ДСНС України і 13 одиниць техніки.

Сьогодні, з отриманням довгоочікуваних гарантій щодо дотримання режиму припинення вогню з боку окупаційної адміністрації Російської Федерації у Донецькій області, з 9 години в районі населеного пункту Мар’їнка розпочалось проведення аварійно-відновлювальних робіт.

Українські рятувальні служби та робітники АТ “ДТЕК Донецькі електромережі" замінили пошкоджений трансформатор та відремонтували лінії електропередач. 38 будинків з 60 вже підключено до електропостачання. Завтра роботи продовжаться.