Александер Вінніков: Україна буде членом НАТО

Голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков підкреслює, що після успішного проведення структурних реформ Україна матиме можливість стати членом НАТО

Про це він сказав під час Безпекового Форуму молодих лідерів, організованого Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну" у Львові.

"Ми продовжуємо надавати дуже практичну допомогу Україні, щоб Україна краще могла захищати себе від агресії, а також могла імплементувати структурні євроатлантичні реформи, які наблизять її до членства в НАТО, що, звичайно, залишається рішенням Альянсу: Україна буде членом в майбутньому", - зазначив Вінніков.
Він додав, що проведення реформ наразі є пріоритетом, при чому не лише в сфері обороні і безпеки, але й в інших площинах, що стосуються функціонування держави. "Бо в НАТО вступає не лише міністерство оборони, а країна повністю", - пояснив голова представництва.

Серед пріоритетних напрямів Вінніков назвав демократію, верховенство права, ринкову економіку, управління і дотримання спільних цінностей. Він додав, що НАТО продовжить надавати Україні підтримку у проведенні реформ і захисті її територіальної цінності  і суверенітету.

Він також подякував Фонду Арсенія Яценюка "Відкрий Україну" за роботу, яку він проводить з молоддю.

ДЛЯ ІНФОРМАЦІЇ:

Безпековий Форум молодих лідерів є унікальним дискусійним майданчиком для молоді з усіх регіонів України. Програма Регіональних Форумів включає обговорення актуальних питань міжнародних відносин та зовнішньої політики України.

ПАРТНЕР ФОРУМУ:

Посольство Канади в Україні у рамках програми Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив (КФМІ) підтримує малі, але високоефективні проекти, що відповідають пріоритетним напрямкам міжнародної допомоги уряду Канади. Програма спрямована на підтримку ініціатив, розроблених переважно місцевими партнерами.