Ізраїль заявив про підтримку Греції в протистоянні з Туреччиною

Міністерство закордонних справ Ізраїлю заявило, що повністю підтримує Грецію, і висловило стурбованість з приводу наростаючої активності Туреччини в Східному Середземномор'ї

Про це повідомляє МЗС Ізраїлю.

Йдеться про меморандум про взаєморозуміння щодо демаркації морських зон, підписаний Туреччиною та урядом Лівії. Греція вважає, що Туреччина за допомогою цього документа намагається позбавити Крит, Родос і інші грецькі острови прав на морські зони.

"Ізраїль із занепокоєнням стежить за останніми кроками, зробленими Туреччиною в Середземному морі. Ігнорування звичайного міжнародного морського права може поставити під загрозу мир і стабільність у цьому регіоні", - заявили в міністерстві, додавши, що "Ізраїль знову заявляє про свою повну підтримку і солідарність з Грецією в її морському судноплавстві".

Також відзначимо, що в ЄС закликали Туреччину уникати дій, які підривають мирні стосунки з сусідами.

"Туреччина повинна поважати міжнародне право, а також добросусідські відносини з іншими країнами та уникати будь-яких погроз або дій, які можуть завдати шкоди цим відносинам і мирного врегулювання спорів, якими б вони не були", - заявив представник Єврокомісії Петер Стано.

Раніше повідомлялося, що Туреччина блокує план оборони НАТО на випадок нападу РФ на Балтію й Польщу.