Кримського активіста Сейтосманова засудили в РФ до 17 років колонії

Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив до 17 років колонії суворого режиму кримського татарина Енвера Сейтосманова

Про це повідомляє у Facebook правозахисна група “Кримська солідарність”.

“Сейтосманова Енвера Кязимовича визнати винним в організації діяльності організації, яка відповідно до законодавства Російської Федерації визнана терористичною, тобто злочином, передбаченим частиною 1 статті 205.5 КК РФ на підставі якого призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 17 років у виправній колонії суворого режиму з обмеженням свободи терміном у один рік”, – йдеться у вироку.

Сейтосманов є фігурантом справи про організацію “Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі”, яка визнана в Росії терористичною.

Повідомляється, що покарання для Сейтосманова раніше просив прокурор Ігор Надолинський.

У більшості країн світу партія “Хізб ут-Тахрір” діє легально.

На думку адвокатів, які працюють з даною категорій справ, протягом всього слідства не надано будь-яких доказів провини і причетності підсудних до терористичних актів чи насильства, а заарештовані кримські татари звинувачуються і засуджуються до різних термінів у колонії суворого режиму лише на підставі того, що відвідували релігійні збори і читали релігійну літературу, обговорювали соціально-політичні теми.

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії звільнити Енвера Сейтосманова.

Зазначимо, Братів Ернеса та Енвера Сейтосманових російські силовики затримали 10 травня 2018 року в с. Тилове Балаклавського району Севастополя після проведених обшуків.

Ернеса згодом відпустили. Енверу вручили постанову про порушення кримінальної справи. Його звинувачують за ч. 1 ст. 205.5 КК Росії (“Організація діяльності терористичної організації”).