Лариса Галадза: Молодь має бути залучена до мирного процесу

Новопризначена посол Канади в Україні Лариса Галадза вважає дуже важливим залучати молодь до мирного процесу

Про це вона сказала під час Безпекового Форуму молодих лідерів, організованого Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну" у Львові.

Галадза подякувала Фонду Арсенія Яценюка за можливість виступити з першої публічною промовою в якості посла саме на його майданчику.

"Впродовж останніх трьох років я багато разів бачила, як важливо, щоб мирний процес був інклюзивним. Це приводить нас до розмаїття голосів, які залучають до діалогу про те, як просувати мирний процес вперед. Це розмаїття має включати молодих людей", - підкреслила посол.

За її словами, дослідження ООН показують, що молоді люди втрачають віру і довіру до власних урядів і міжнародних систем, бо почуваються виключеними з них. І все це призводить до почуття несправедливості. Разом з цим Галадза додала, що ще не знає наскільки це справедливо для української молоді і висловила надію, що за підтримки Канади ситуація в Україні покращуватиметься.

Посол підкреслила, що Канада продовжує бути прихильником євроатлантичної інтеграції України і підтримує її на цьому шляху. Вона не лише буде підтримувати реформи в Україні, але й демонструвати успіхи України іншим – як у липні під час третьої Міжнародної конференції українських реформ в Торонто, де були присутні представники влади двох країн. Також канадські військові продовжать допомагати українцям переходити на стандарти НАТО.

Галадза додала, що Її колеги з посольства дуже високо відгукуються про Фонд Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", і вона сподівається на подальшу плідну співпрацю, зокрема під час організації молодіжних форумів в Харкові і Києві.

ДЛЯ ІНФОРМАЦІЇ:

Безпековий Форум молодих лідерів є унікальним дискусійним майданчиком для молоді з усіх регіонів України. Програма Регіональних Форумів включає обговорення актуальних питань міжнародних відносин та зовнішньої політики України.

ПАРТНЕР ФОРУМУ:

Посольство Канади в Україні у рамках програми Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив (КФМІ) підтримує малі, але високоефективні проекти, що відповідають пріоритетним напрямкам міжнародної допомоги уряду Канади. Програма спрямована на підтримку ініціатив, розроблених переважно місцевими партнерами.

КФМІ також покликаний підтримувати позитивні двосторонні відносини між Канадою та країнами-реципієнтами та їх громадянським суспільством, шляхом поглиблення контактів та підтримки місцевих ініціатив.