“Щоб не футболили”: в уряді хочуть запустити спілкування з держорганами через месенджери

В Кабінеті міністрів України планують змінити правила того, як державні органи взаємодіють з громадянами

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет в Telegram.

“Плануємо запустити можливість спілкуватися з держорганами через месенджери. Через ті самі месенджери, якими ви користуєтесь щодня в своєму смартфоні (також будуть веб-версії, якщо немає смартфона або просто зручніше з комп'ютера)”, - зазначив міністр.

За розрахунками уряду, це здешевить вартість одного контакту для бюджету. А також дозволить обслуговувати громадян якісніше. 

“Адже, на відміну від письмових звернень, можна уточнювати інформацію, щоб не футболити, а давати відповідь по суті”, - додав він.

“І найцікавіше. Ми запускаємо пілот, який дозволить держслужбовцям відповідати на запити громадян в месенджерах з віддалених робочих місць. Це дозволить організовувати робочі місця для держслужбовців не тільки в Києві, а й в регіонах. Причому ми хочемо зробити акцент на ті регіони, де найскладніше знайти роботу. Наприклад, це буде один з варіантів працевлаштування для тих держслужбовців, які потрапили під нашу масову оптимізацію”, - йдеться в повідомленні.

Також він звертає увагу, що у випадку із чатами уряд може налаштовувати алерти і відстежувати випадки неякісних консультацій. 

“Це дозволить нам побудувати правильну фінансову і нефінансову мотивацію для співробітників. Днями ми запустили перші чат-консультації для Міністерства соцполітики. У найближчі місяці хочемо охопити всі основні напрямки”- додав Дубілет.