Зеркаль вимагає спростувань від The New York Times

Колишній заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль написала відкритого листа виданню NYT, де вимагає спростувань та передруку інтерв'ю через маніпуляції довкола скандалу з Трампом

Про це Олена Зеркаль написала у Facebook.

"Я була дуже розчарована, коли дізналась, що в інтерв’ю, яке я дала Ендрю Крамеру з The New York Times, мене цитували поза контекстом, оскільки більша частина мого інтерв’ю не показує мою позицію точно. Наслідком цього стали спекуляції у медіа та додавання "масла у вогонь", що не є в інтересах ні України, ні США. Високі стандарти, які я очікую від The New York Times, не були дотримані у цьому випадку" - пише дипломатка.

За її словами, подача інформації в інтерв'ю про те, що нібито уряд України передчасно знав про замороження військової допомоги США, не відповідають дійсності. Зеркаль просить видання опублікувати коректне інтерв'ю і сам відкритий лист.

Зеркаль стверджує також, що інформація про те, що уряд України передчасно знав про замороження військової допомоги США, не відповідають дійсності.

Більш того, в інтерв'ю стверджується, що однією з причин полишення посади в міністерстві стала незгода із політикою української влади, щодо адміністрації Дональда Трампа. Зеркаль підкреслює, що в української дипломатії є консенсус про невтручання в американські справи.

Також у статті неправдиво описали мету візиту дипломатки до США : Зеркаль відвідувала Вашингтон через питання Північного потоку-2 та санкцій щодо Росії, натомість у виданні перекрутили, заявивши, що причина візиту - імпічмент Трампа.

"Автор зробила низку вельми умоглядних заяв, які не знайшли відбиття в тому, що ми насправді обговорювали" - повідомляє Зеркаль.