Загалом закон про мову не отримав негативного висновку, - Княжицький про вердикт Венеційської комісії

Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної" не отримав негативного висновку Венеційської комісії

Про це повідомив у Facebook народний депутат від "Європейської солідарності" Микола Княжицький.

"Про рішення Венеційської комісії щодо мовного закону. Комісія визнала необхідність закону і захисту української мови від витіснення російською у часи колонізації. Комісія зробила невеликі зауваження, частина з яких буде врахована у законі про нацменшини, а частина не має сенсу, бо стосується якихось визначень, яких у законі немає", - написав Княжицький.

Народний депутат зазначив, що негативного висновку щодо закону домагалися представники Росії та ще однієї країни, а також наголосив, що рішення Венеційської комісії є рекомендаційним.

"Негативного висновку домагалися представники Росії і однієї з європейських країн. Вони принесли свої ложки з дьогтем, але загалом закон не отримав негативного висновку. Глибший аналіз подам пізніше. Рішення комісії не є обов'язковим, а є рекомендаційним. На провокації і маніпуляції антиукраїнських медій і вигадки антиукраїнських діячів не зважайте і не вірте їм", - написав Княжицький.