Листування Макрона у 2017 році зламали російські хакери, - Le Monde

За зламом листування тодішнього кандидата у президенти Франції Еммануеля Макрона у 2017 році стоять хакери, близькі до російських державних структур

Про це із посиланням на Le Monde повідомляє DW.

Витік близько 9 гігабайтів даних з листування нинішнього глави французької держави перед другим туром президентських виборів у Франції в 2017 році отримала назву MacronLeaks.

Як зазначає видання, припущення журналістів-розслідувачів про те, що за цією витоком стоять дві групи хакерів, пов'язаних з російськими спецслужбами, вперше підтверджується технічними доказами.

Незабаром після публікації в інтернеті даних листування Макрона, в травні 2017 року, німецька газета Süddeutsche Zeitung повідомила, що, за даними фірми Trend Micro, що займається інформаційною безпекою, організатори передвиборної кампанії Макрона стали жертвами хакерського угруповання Pawn Storm, яка пов'язана з російськими спецслужбами.

Це ж угрупування хакерів, за інформацією видання, було причетне до зломів баз даних Демократичної партії США, а також даних партії християнських демократів (ХДС) в Німеччині, главою якої тоді була канцлер ФРН Ангела Меркель.