На переговорах у Парижі у Зеленського не буде жодного друга, - Вакарчук

Народний депутат, лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук заявив, що на переговорах у Парижі у президента України Володимира Зеленського буде один ворог та два партнери

Про це Вакарчук заявив у ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", повідомляє офіційний сайт партії "Голос".

"На зустрічі в Парижі навпроти президента Зеленського буде сидіти троє людей. Двоє з них — це партнери, які будуть підтримувати прагнення України до миру, але матимуть власний політичний порядок денний. І один — представник країни, яка захопила частину нашої території і намір якої — ворожий: ослабити максимально українські позиції. Тобто там буде один ворог і два партнери України. Але там не буде жодного друга", - переконаний Вакарчук.

За його словами єдиним другом Зеленського на переговорах буде український народ.

"Єдиним другом президента Зеленського на цих переговорах буде народ України, який підтримуватиме його бажання відстояти мир на українських умовах. Путін не хоче сильної України. Путін хоче будь-чого, що ослабило б нас. Чи спеціального статусу Донбасу, який Україна не витримає, чи несприйняття позиції президента в Україні і заворушення, які можуть статися після цього, — його влаштує будь-який варіант", - зауважив Вакрачук.

На думку Вакарчука, про політичні пункти на переговорах можна говорити лише у разі припинення вогню та обміну заручниками.

"Спочатку — безпекові пункти: в першу чергу, припинення стрільби, в другу — обмін заручниками. А тільки після того — початок розмов про будь-які політичні пункти. Все інше — пастка для України, з якої буде дуже складно вийти. І ось це змусить людей виходити вже на протест", - попередив Вакарчук.