Нормандський саміт: Данілов розповів про підсумки закритого засідання РНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов розповів про підсумки закритого засідання РНБО, присвяченого зустрічі "нормандської четвірки"

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Данілова, в суботу, 7 грудня, на засіданні РНБО під головуванням президента України Володимира Зеленського був затверджений один із сценаріїв розвитку подій в зв'язку з майбутньою зустріччю в нормандські форматі, який буде втілюватися в життя як основний.

"Сьогодні на засіданні РНБО було прийнято один із сценаріїв, який буде втілюватися в життя як основний на даний час", - сказав Данілов.

Секретар РНБО зазначив, що сценарій реінтеграції Донбасу передбачає повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей до складу України.

"Ключові моменти, які сьогодні є в порядку денному, - це вже похідні від, скажімо так, визначених сценаріїв", - вказав Данілов.

Він зазначив, що Україна хоче повернути своїх полонених, які знаходяться на території РФ, в окупованому Криму та на окупованій частині Донбасу.

Данілов додав, що Україна хоче припинити вогонь на Донбасі. За його словами, третім питанням, яке зараз розглядається, це повернення Україні контролю над кордоном, і потім вже питання проведення місцевих виборів в ОРДЛО.

При цьому він підкреслив, що ті п'ять можливих сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, які були затверджені 3 грудня на нараді у президента, поки є закритими.