У Німеччині знайшли докази зв'язків берлінського вбивці із ФСБ

Підозрюваний у вбивстві колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі росіянин був пов'язаний з групою спеціального призначення ФСБ "Вимпел"

Про це із посиланням на Der Spiegel повідомляє DW.

За інформацією видання, росіянин Вадим Красіков був пов'язаний з групою спеціального призначення ФСБ "Вимпел".

У квітні 2007 року Вадим Красіков скоїв убивство карельського бізнесмена Юрія Козлова в місті Костомукша. Його спільниками при цьому були співробітники групи ФСБ "Вимпел" Олег Іванов і Володимир Фоменко.

Саме цим двом особам у 2014 році і було пред'явлено звинувачення у вбивстві Козлова. Красікову ж вдалося втекти. Пізніше, в 2013 році, він був оголошений у федеральний і міжнародний розшук за підозрою у вбивстві бізнесмена Альберта Назранова в Москві.

Зелімхан Хангошвілі, що був польовим командиром під час другої чеченської війни, був застрелений 23 серпня в парку Малий Тіргартен в берлінському районі Моабіт. Вбивця наблизився до жертви на велосипеді і вистрілив з пістолета Glock з глушником.

Підозрюваного у скоєнні цього злочину затримали в Берліні у день вбивства. Ним виявився чоловік з російським паспортом на ім'я Вадима Соколова. Портал журналістських розслідувань The Insider 3 грудня повідомив, що Вадим Соколов - насправді 54-річний Вадим Красиков, якого Росія оголошувала в розшук через Інтерпол в 2014 році.