Біля Офісу президента триває кількатисячна акція "Варта на Банковій" проти капітуляції перед Росією. ФОТО, ВІДЕО

Кілька тисяч протестувальників мітингують біля Офісу президента на Банковій, на входах у "президентський квартал" чатують сотні представників Нацгвардії та людей у формі "Національних дружин"

Про це повідомляє кореспондент Еспресо.TV з місця подій.

Зазначимо, що о 19:00, коли активісти намагалися встановити сцену біля входу до Офісу президента - силовики не дали це зробити і розібрали її, витіснивши мітингувальників з цієї ділянки. 

Пізніше протестувальники почали монтаж сцени та наметів біля Будинку з химерами, що навпроти будівлі Офісу президента.

Наразі у мітингу беруть участь, за попередніми підрахунками, до трьох тисяч людей. По периметру чатують сотні представників Нацгвардії, а також люди, одягнені у форму "Національних дружин".

Інформування протестувальників відбувається через гучномовець.

Учасники протестного зібрання вимагають у президента Володимира Зеленського не перетинати "червоних ліній" на переговорах із Володимиром Путіним у Нормандському форматі, які відбудуться у понеділок, 9 грудня, в Парижі. Під "червоними лініями" маються на увазі будь-які кроки, які можуть призвести до поступок агресору та капітуляції перед Росією.

Крім того, на сторінці "Руху опору капітуляції" у Фейсбуці раніше була оприлюднена програма акції "Варта на Банковій".

"Варта розпочнеться о 19:00 з виступу учасників оргкомітету - членів РОКу ("Руху опору капітуляції", - Ред.) та представників партій. Паралельно розгортатимуть наметове містечко. Кожен охочий може також записатися до Варти РОКу. В рамках Варти на Банковій запланована широка культурна та пізнавальна програма. 8 грудня з 22-ї розпочнеться мистецька програма та нічний показ українського кіно. 9 грудня відбуватимуться лекції за участі відомих експертів, науковців, дипломатів, серед яких будуть члени Стратегічної ради РОК. Слідкуйте за анонсами на нашій сторінці. О 19:00 9 грудня просимо всіх по максимуму підтягуватися на Банкову, в цей час очікуються результати переговорів у Парижі. Після брифінгу "нормандської четвірки" оргкомітет акції озвучить інформацію про наші подальші дії", - пишуть на сторінці РОКу.

Організатори акції заявили, що мітингуватимуть до вичерпання порядку денного (ночуватимуть на Банковій) Нормандського саміту, який, найгадаємо, відбудеться в понеділок 9 грудня.

Еспресо.TV слідкує за розвитком ситуації.