Кошулинський розповів, як служив в артилерійській розвідці

Головними своїми здобутками під час участі в бойових діях проти Росії на Донбасі колишній заступник голови Верховної Ради, один з керівників ВО "Свобода" Руслан Кошулинський вважає навчання молодих бійців-артилеристів та встановлення новітньої системи відеоспостереження на передовій

Про це він розповів в ефірі щотижневої програми "Досьє" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

"Відправили нас в артилерію. Потім у цьому підрозділі навчав людей, враховуючи, що не так багато тих, які можуть навчити, пояснити що таке бусоль, що таке приціл і як з тим працювати. Так сталося, що мені вдалося об'їхати від Щастя до Маріуполя", - розповів він.

При цьому на фронті політик перебував у військовому званні "простого сержанта" й особисто наполіг на тому, аби служити командиром гармати на передовій.

"З тяжким серцем відпустили (з навчального центру - ред.). Був в артрозвідці. Дуже цікавий досвід. Артилерійська розвідка. Без неї дуже складно. Тобто це люди, які на передку і трошки далі, ніж передок. Ми ставили камери відеоспостереження... Об'єднали їх по фронту між собою. Wi-Fi, інтернет і розвідник вже не має вилазити на вишку з біноклем, як під час Другої світової. У нього стояв монітор, у нього мишка, і він в онлайн-режимі, навіть вночі, міг бачити, що робиться на території", - зазначив Кошулинський.