У Пентагоні заявили про черговий транш військової допомоги Україні

Міністр оборони США Марк Еспер заявив про підготовку чергового траншу військової допомоги Україні

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Скоро ми будемо мати ще один транш, мені здається це близько $250 млн. Міністерство оборони США підтримало це минулого разу, тож я думаю, наступного разу підтримає теж. Але ми завжди маємо провести перевірку. Ми завжди слідкуємо за тим, як ці кошти використовують, і чи Україна вирішує питання корупції", — сказав Еспер.

На запитання чи впливає на це процес імпічменту президента США Дональда Трампа, звинувачення в якому зосереджуються довкола затримки військової допомоги Україні, Марк Еспер відповів негативно.

"Ні, бо ми виконуємо хорошу роботу, залишаючись поза цим. Я залишаюсь поза політикою і хочу тримати Міністерство оборони поза нею", - запевнив Еспер.

Він наголосив, що з боку Пентагону не було затримки допомоги для України, і відомство оцінювало надання летальної зброї Україні, ґрунтуючись на трьох речах.

"Перше: наскільки це важливо для України в плані їхньої спроможності протистояти росіянам. Друге: чи достатньо Україна вирішує питання корупції. І третє: чи наші союзники в регіоні також надають безпекову підтримку Україні. Відповідь на всі три питання була "так", тож ми підтримали надання такої допомоги", - пояснив Еспер.