Зеленський заявив, що Україна та МВФ досягли домовленості з приводу нової програми співпраці

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався телефоном з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою. Глава держави розповів про реформи, які впроваджуються нині в Україні, та обговорив умови нової програми співпраці з Фондом

За підсумками розмови сторони зазначили, що Україна та Міжнародний валютний фонд досягли домовленості (Staff Level Agreement) щодо нової програми співпраці. Таку інформацію ввечері у суботу, 7 грудня 2019 року, після 23:00 поширила пресслужба Зеленського, передає Еспресо.TV.

"Нова програма співпраці з Міжнародним валютним фондом має на меті пришвидшити економічне зростання, активно викорінювати корупцію та підвищити добробут кожного українця", - зазначив президент.

Зі свого боку Георгієва, за даними української сторони, запевнила у готовності МВФ підтримати політичний план влади для макроекономічної стабільності та підняття економіки.

"Співробітники МВФ досягли згоди з владою щодо політики підтримки нової трирічної домовленості в розмірі чотирьох мільярдів спеціальних прав запозичення (SDR) у рамках розширеного фонду МВФ", - наголосила вона.