Імпічмент Трампа: демократи планують висунути 2 звинувачення

Демократи у Палати представників Конгресу США у вівторок, 10 грудня, планують висунути звинувачення президенту США Дональду Трампу за двома статтями - використання службового становища в особистих цілях та перешкоджання роботі Конгресу

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Юридичний радник демократів у Палаті представників Деніел Голдман заявив, що перебування Трампа на посаді президента завдасть шкоди країні і звинуватив голову держави у "наполегливих і постійних зусиллях з примусу іноземної країни до допомоги йому виграти вибори".

Республіканці, які підтримують Трампа, своєю чергою звинуватили демократів у спробі скасувати президентські вибори 2016 року і намаганні змістити президента з посади без достатніх доказів.

Нагадаємо, 11 жовтня експосол США в Україні Марі Йованович виступила зі свідченнями в Конгресі у справі можливого тиску Дональда Трампа на Володимира Зеленського.

У Конгрес США викликали 5 чиновників адміністрації Трампа свідчити про розмову із Зеленським.

22 жовтня в Конгресі виступив зі свідченнями тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, який підтвердив тиск із боку Трампа на президента України Володимира Зеленського.

Комітети Палати представників Конгресу США оприлюднили стенограми свідчень експосла в Україні Марі Йованович та колишнього старшого радника Держсекретаря Майкла Маккінлі.

Комітети Конгресу США оприлюднили стенограми свідчень ексспецпредставника США по Україні Курта Волкера і посла США в ЄС Гордона Сондленда.

ЗМІ назвали ім'я інформатора, який доповів про розмову із Зеленським.

Трамп показав стенограму першої розмови із Зеленським республіканцям.

Посол США в ЄС заявив, що тиск на Україну чинився за вказівкою Трампа.

Суд зобов'язав Пентагон і Білий дім передати пресі документи про затримку військової допомоги Україні.

Комітет Конгресу США оприлюднив доповідь про імпічмент Трампа.

Конгрес оприлюднив конституційне підґрунтя для імпічменту Трампа.