Лутковська назвала кількість заручників, яких можна повернути за обміном

Україна в рамках першого етапу обміну у форматі "всіх на всіх" розраховує на повернення 77 заручників з ОРДЛО

.Про це сказала представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Валерія Лутковська, повідомляє УНІАН.

"77 осіб – це та кількість осіб, які ми можемо повернути станом на сьогодні. Це підтверджені особи з боку Донецька (53 особи) та Луганська (24 особи)", - заявила вона.

 Вона зауважила, що процес погодження списків і підтвердження людей ще триває. 

"Перший крок (обміну) – це всі підтверджені на всіх підтверджених, а другий крок – всі розшукувані на всіх розшукуваних, тому що ми знаємо, що люди там є, у нас є довідки, які підтверджують, що вони знаходяться в місцях позбавлення волі, але їх не підтвердили ще в ході наших перемовин", - сказала вона.

За словами Лутковської, наразі зарано говорити про те, як можуть відбутись переговори 18 грудня, але "дуже може бути, що нам підтвердять усіх тих, по кому в нас є підтвердження. Це ж залежить від політичного сигналу і політичної волі".

"У нас у списку тих, кого ми розшукуємо, є, по суті, ті, хто є безвісти зниклими – по них у нас немає матеріалів. Але там, де є матеріали, можливо, нам їх підтвердять. Не хочу зараз ні надавати зайву надію родичам, ні збентежувати суспільство, оскільки цифри зараз – це не найголовніше", - зауважила вона.