Нормандський саміт: зберігається велика ймовірність зриву домовленостей, - Загороднюк

Міністр оборони Андрій Загороднюк заявив про ймовірність зриву домовленостей лідерів країн "нормандського формату" на будь-якому з етапів врегулювання

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Будь-яка зустріч і переговори потребують ретельної підготовки. Дуже ретельної. Зокрема МО, ЗСУ, РНБО та іншими учасниками підготовки були опрацьовані всі варіанти щодо можливого розведення, оцінені ризики”, - написав Загороднюк.

За його словами, процес не буде швидкий.

“Зберігається велика ймовірність зриву домовленостей на будь-якому з етапів, але є прогрес: працюємо над поверненням бранців, створенням нових пунктів перетину. Давайте також вміти оцінювати наші перемоги, а не лише поразки”, - додав міністр.

“Україна на нормандській зустрічі показала всьому світу, що буде боротися за повернення своїх територій. Не буде поступок територіями, інтересами людей, цілісністю країни”,– написав міністр.

Загороднюк зазначив, що за результатами “Нормандського саміту” створена позиція для проведення подальших переговорів, основою якої є принцип “безпека, суверенітет та територіальна цілісність -в першу чергу”.