"Забезпечте права релігійної свободи українців у Криму": архієпископ ПЦУ Климент оголосив голодування

У вівторок, 10 грудня, архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент (Павло Миколайович Кущ) оголосив безстрокове голодування з вимогою забезпечити релігійні права українців у окупованому Росією Криму

Про це повідомляє проєкт “Крим.Реалії”.

"Я офіційно заявляю: відсьогодні я починаю безстрокове голодування. Допоки Кабінет міністрів України не вирішить питання захисту релігійних свобод на території Криму, забезпечення безпеки духовенству кримської єпархії ПЦУ. Поки Кабінет міністрів своїми рішеннями не забезпечить збереження церковного майна, а це не тільки приміщення, а й ікони, які можна віднести сьогодні до сучасного сакрального мистецтва. Це історичні речі, які мають національно-культурну цінність”, - сказав Климент.

Архієпископ зазначив, що припинить голодування тільки після конкретних дій з боку української влади.

"До цього я не припиню голодування. Якщо вони зроблять це протягом тижня -добре. Якщо ні, то з Києва мене вивезуть або в труні, або з постановою я поїду в Крим”, - наголосив Климент.

Крім того, архієпископ вимагав зустрічі з прем'єр-міністром України Олексієм Гончаруком і визначення терміну вирішення озвучених ним питань.

Голодування священик оголосив, прийшовши під стіни Кабміну з плакатом, на якому біло написано: "Забезпечте права релігійної свободи українців в Криму".

Видання зазначає, що під час оголошення голодування ніхто з представників влади до архієпископа Климента не вийшов.