"Липецька фабрика Зеленського": українців обурив продаж серіалу "Слуга народу" російському телебаченню

Українці у соцмережах висловлюють обурення початком показу на російському телебаченні телесеріала "Слуга народа" із Володимиром Зеленським у ролі президента України

Еспресо.TV зробило добірку дописів українських користувачів Facebook із цього питання.

"Майже згоден з твердженням про те, що «Слуга народу» на російському телебаченні - це Липецька фабрика Зеленського. Порошенко дискредитували за допомогою цієї теми. Він намагався продати фабрику. Але її майно та акції заарештували. Таким чином, позбутися її було неможливо. Самі росіяни вкидували цю історію для того, щоби Порошенко мінусувати. Цим радо користувалися внутрішні опоненти Пороха та борці з "торгівлею на крові", які чомусь випарувалися з публічного простору синхронно з другим туром виборів. Всіх хто намагався достукатись до розуму зразу ж записували до порохоботів. Так само й тут. Запуск серіалу після того, як Путін не отримав від Зеленського бажаного в Нормандії - це перша торпеда з боку Росії. Такий собі привіт від кремлівської мафії, як дохла риба - привіт від мафії сицилійської. Просто попередження про майбутні заходи" - написав журналіст Сергій Висоцький.

При цьому Висоцький зазначив, що в той час, як фабрику неможливо було забрати з РФ, продаж прав на показ серіалу можна переглянути.

"По-перше, серіал - не завод. Фабрику не можна дематеріалізувати. А переглянути продаж прав на показ в Росії після того, як пішов у політику - можна. Навіть гроші можна повернути, попри жадібність. По-друге. Під час передвиборчої кампанії сам Зеленський використовував Липецьку фабрику Рошен як ключову зброю проти Порошенко. Чудово розуміючи, наскільки маніпулятивним та брудним є цей прийом. Але не гребував, ні! Закони карми, Володимире Олександровичу, закони карми. Не ображайтеся тепер, якщо ваші опоненти будуть пхати вам ваш власний серіал на ТНТ за комір. Так що, пане Зеленський, як там поживає ваш бізнес на крові?" - написав Висоцький.

Журналіст Андрій Кокотюха також пригадав закиди п'ятому президенту Петру Порошенку щодо липецької фабрики.

"Бариги! Бариги! Ліпецька фабрика! Абирвалг! Все вкрали Свинарчуки! Між іншим, треба перевірити, чи не причентний до цієї оборудки автентичний Свинарчук. І на мітинг! Геть кривавих бариг! Чи не геть?" - написав Кокотюха.

"Працівники Липецької фабрики Рошен довго сумували після її закриття у 2017 році, але тепер вони хоч зможуть подивитися серіал Слуга Народа на каналі ТНТ!" - написав користувач Les Beley.

"Зелений електорат масово розганяє соцмережами відмазку про те, що росіяни подивляться "Слугу народа" на ТНТ і в них зміниться влада. ТНТ належить Газпрому. Газпром - це Міллер. Міллер - це Путін. От да - Путін особисто санкціонував показ комедійного серіалу, де в головній ролі діючий Президент України, щоб в РФ влада змінилася", - написав користувач Назар Приходько.

"11 обстрілів наших позицій з боку російських окупантів за минулу добу. Мир у всій красі. Пане Зеленський?" - написав ексміністр інфраструктури Володимир Омелян.