У Краматорську пам'ятку про російські обстріли перенесли із загальнодоступного місця у військову частину

У постраждалому від російських обстрілів і окупації Краматорську прибрали із загальнодоступного місця меморіал пам'яті жертв обстрілу міста російськими окупантами 10 лютого 2015 року

Про це повідомило місцеве видання "ОбщеЖитие".

Меморіал у вигляді російської ракети у скляному кубі з написом "Скільки ще людей має загинути?" було встановлено 10 лютого 2018 року.

Наразі меморіал перенесено на територію військової частини 81-ї аеромобільної бригади.

Керівника Управління з гуманітарних питань міськради Краматорська Андрій Гореславцев пояснив, що на початку 2019 року директор підприємства "Мекс Адвертайзінг", яке виступало автором проекту і розробником пам'ятки звернувся до місцевої влади з пропозицією перенесли об'єкт в інше місце, оскільки на місці установки за ним відсутній господарчий нагляд. Альтернативою пропонували розташування 81-ї аеромобільної бригади і командування військової частини погодилося на цю пропозицію.

За словами журналіста, координатора Центру "ДІЙ-Краматорськ" Андрія Романенко, об'єкт розглядався як тимчасовий ще коли його встановлювали.

"Потім пропонувалося взяти цей об'єкт на баланс міста, щоб забезпечувати його збереження і ремонт в подальшому, але, судячи з усього, цього зроблено не було", - розповів Андрій Романенко.