У Росії вирішили заочно судити Анатолія Гриценка за "тероризм"

Слідчий комітет РФ завершив розслідування так званої кримінальної справи щодо ексміністра оборони, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, обвинуваченого в закликах до здійснення терактів в Росії

Про це повідомляється на сайті відомства.

"Завершено розслідування кримінальної справи щодо колишнього міністра оборони України, екскандидата в Президенти України Анатолія Гриценка. Його обвинувачують у вчиненні публічних закликів до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації з використанням засобів масової інформації (ч. 2 ст. 205.2 КК РФ)", - йдеться у повідомленні.

Слідком РФ повідомляє, що Гриценко був "оголошений в міжнародний розшук", а в квітні 2019 року "заочно арештований" російською владою. Справу з затвердженим обвинувальним висновком Слідчий комітет РФ направив до російського суду.

Слідком зазначає, що Гриценко "продовжує переховуватися на території України", звідки не може бути екстрадований відповідно до норм міжнародного права і законодавства України.

У 2018 році Слідчий комітет РФ звинуватив ексміністра оборони України Анатолія Гриценка в тому, що він нібито закликав підірвати на території Росії залізничні поїзди.

За аналогічні "злочини" в Росії хочуть "судити" багатьох українських політиків: Арсенія Яценюка, Арсена Авакова, Дмитра Яроша, Юрія Березу, Андрія Левуса і Ігоря Мосійчука, Антона Геращенка, Володимира Парасюка.