За спиною Філарета грають проросійські сили, - Епіфаній

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що персону почесного патріарха ПЦУ Філарета використовують у своїх цілях проросійські сили, але Філарет цього не усвідомлює

Про це Епіфаній сказав в інтерв’ю "Українській правді".

"На жаль, за спиною почесного патріарха Філарета, я думаю, що він цього не усвідомлює, грають деякі проросійські сили. Були дослідження, можливо, ви бачили, де явно і відкрито люди Медведчука проводили проплачені мітинги проти мене", - сказав Епіфіній.

За словами очільника ПЦУ, учасники однієї з таких акцій спочатку мітингували на підтримку каналу "112 Україна", який пов'язують із кумом президента РФ Володимира Путіна нардепом Віктором Медведчуком, а пізніше мітингували  на підтримку Філарета.

"Один із них на Софійській площі - зібрали один і той самий мітинг спочатку на підтримку 112 каналу, здається, а потім - "на захист" Героя України патріарха Філарета. Тут реально видно, що є зовнішнє втручання у ці справи", - сказав Епіфаній.

Очільник ПЦУ додав, що почесний патріарх Філарет залишається у складі Православної церкви України, його місце на Синоді очікує на його повернення, але він самоізолювався у складі ПЦУ.