"Батьківщину" спонсорують безробітні, студенти та касири, - Bihus.info

Партії Юлії Тимошенко "Батьківщина" перераховували мільйон гривень студенти, солдати, касири, безробітні та пенсіонери, дехто з них навіть не здогадувався про свою благодійність

Про це повідомляє у своєму розслідуванні Bihus.info.

“Великі суми на рахунки партії регулярно вносять підставні фізособи та компанії з ознаками фіктивності. Реального спонсора політсила при цьому не показує, вдаючи, що існує саме завдяки цим самим непрозорим пожертвам", - йдеться в повідомленні.

Таким чином партія обходить Закон, яким встановлені суттєві обмеження щодо фінансування політсил в країні і зобов’язання показувати всі надходження і витрати.

Один із перших у списку - Олександр Стецюк з села Дмитрушки Уманського району. Олександр – син головної спеціалістки відділу освіти, молоді та спорту Уманської райдержадміністрації Людмили Стецюк. Сукупний дохід родини, який складається з двох зарплат і двох пенсій батьків, не дотягував до 240 тис. грн, однак це не завадило юнаку перерахувати майже 1,5 млн для партії Тимошенко.

"Сама Людмила Стецюк не пояснила звідки такі гроші у 21-річного сина. Дівчина Олександра Стецюка Аліна Качур поповнила рахунок "Батьківщини" на 1,45 млн. 20-річна студентка пояснила, що "просто зберігала, накопичувала і перерахувала" гроші партії. В один день разом з Олександром Стецюком, Аліною Качур внесли гроші також Ірина Погуляйко та Анна Крижановська. Обидві - по півтора мільйона. Ірина та Анна - подруги Аліни, всі троє дівчат зараз студентки факультету соціальної роботи Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу Шевченка”, - йдеться в повідомленні.

Стільки ж "Батьківщині" перерахувала подруга Аліни Качур Лілія Кізлик з Краматорська, яка працює офіціанткою в одній з місцевих піцерій.

Сестри Анна Запорожець та Ольга Калашник з села Сушківка Уманського району перерахували по пів мільйона. Мати дівчат каже, що не знає, хто міг подати такі відомості, бо студентки з села таких грошей не мають.

Низка спонсорів політсили Юлії Тимошенко підтвердили Bihus.info, що справді перераховували гроші, однак пояснити звідки у них такі кругленькі суми – не змогли.