Рада створила чергову ТСК для розслідування вбивства Гандзюк та нападів на громадських активістів

У четвер, 12 грудня, Верховна Рада підтримала проєкт постанови №2302 "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років"

Про це повідомляє РБК-Україна.

"Утворити Тимчасову слідчу комісію Верховної ради для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років. Метою Тимчасової слідчої комісії є перевірка відомостей та з’ясування стану розслідування щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів", - йдеться у постанові.

Зазначається, що за документ проголосували 347 нардепів.

Повідомляється, що головою Тимчасової слідчої комісії обрали народного депутата України Василіва Ігоря Володимировича (фракція політичної партії "Слуга народу"), а заступником його заступником - народного депутата України Бобровську Соломію Анатоліївну (фракція політичної партії "Голос").

Термін діяльності ТСК - один рік. При цьому комісія має за пів року після її утворення подати до Ради звіт про виконану роботу.

У ВР VIII скликання діяла тимчасова слідча комісія з розслідування нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів. Вона була утворена 6 листопада 2018 року. У лютому 2019-го депутати продовжили її роботу ще на три місяці.