Охорона гуртожитку медуніверситету Богомольця силоміць виштовхала журналістку Еспресо, поліція відкрила провадження

У середу, 11 грудня, у Києві охоронці гуртожитку №3 Національного медичного університету ім. Богомольця застосували силу до журналістки Еспресо Діни Зеленської, яка виконувала свої службові обов'язки. В Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано провадження щодо нападу і перешкоджання журналістській діяльності

Про це повідомила керівник проекту "ШУСТРОВА LIVE" на Еспресо Тетяна Шустрова.

"Після пожежі в одеському коледжі наша знімальна група здійснила візит до навчальних закладів і гуртожитків Києва. Як наслідок - побита охоронцями журналістка Діна Зеленська, зламана камера, погрози оператору Олегу Мельнику. Усе, що ви бачите на відео, відбулося в гуртожитку №3 Національного медичного університету ім. Богомольця, вул. Полковника Шутова, 14", - розповіла Шустрова.

Журналістка зазначила, що поліція прийняла заяву і відкрила провадження з приводу перешкоджання професійній діяльності журналістів.

"Провадження щодо нападу і перешкоджання журналістській діяльності зареєстровано в ЄРДР, Діна отримала направлення на судово-медичну експертизу(неозброєним оком видно, що у журналістки синці на руках), камеру забрали на технічне дослідження пошкоджень", - додала Шустрова.