Зеленський назвав п’ять складових “формули майбутнього” для України

Президент України Володимир Зеленський визнав, що зараз Україна не може претендувати на глобальне лідерство "у розмірах території, військової потужності" або ж "у технологіях і промисловому потенціалі", але може стати найдинамічнішою країною світу

Про це він написав у своїй першій колонці для видання “Новое Время”.

“Ми точно можемо стати найдинамічнішою країною світу. Країною з найшвидшим темпом позитивних змін — не тільки в економіці, але й у всіх сферах життя. Можемо довести, що неможливе можливо. Довести це друзям, ворогам, але перш за все— самим собі”, - пише Зеленський.

За його словами, подібна “формула майбутнього для України” має п’ять складових.

“Без миру ніякого розвитку бути не може. Ми хочемо миру на наших умовах. Тобто з поверненням Україні територій і наших людей”, - наголошує президент про першу складову.

Другим фактом президент називає “ефективні інститути та прозорі правила гри, обов’язкові для всіх”. Сюди він включає перемогу над корупцією і справедливі суди, рівність всіх перед законом, захист прав власності.

Зеленський зазначив, що третя складова — інвестиції.

“Четвертий фактор— “якісно інша інфраструктура”. І це не тільки дороги, хоча дороги — в першу чергу. Це все те, що допомагає людині жити і добиватися успіху в Україні”, - зазначає Зеленський.

На думку президента, п’ята складова — народовладдя.