Не пускали журналістів і адвоката: активіст про затримання підозрюваного у вбивстві Шеремета ветерана Антоненка

Під час затримання музиканта і ветерана війни з Росією Андрія Антоненка поліція не пускала до нього адвокатів і перекрила двір будівлі навіть для місцевих жителів

Про це повідомив у Facebook активіст, член партії "Демократична Сокира" Андрій Скатерной.

"Я приїхав, здається, близько 17:00. У двір уже не пускали спецназівці, причому нікого - в тому числі і журналістів. Я разом з ще десятком людей пройшов через прохідний парадний, котрий ці "профі" проґавили. Після чого і його перекрили", - розповів Скатерной.

Активіст зазначив, що адвокат годину не міг знайти слідчого і захисника не одразу пустили у приміщення.

"Двір, як я вже вказував, був перекритий під приводом слідчих дій, котрі там явно не велися. Ближче до 23 години, коли у більшості каналів скінчилися акумулятори в камерах, а у звичайних людей сили, оголосили про проведення слідчих дій - вважай, обшуку, в автомобілі Андрія. Привели якихось понятих. Ще хвилин через 40 всі вийшли, щось писали, а потім, по швидкій команді, Андрія майже миттєво вивели через те саме прохідне парадне, по дорозі відтіснивши від нього Масі Найєма, який є його адвокатом", - додав Скатерний.

За словами активіста , вихід з двору заблокували так, щоб преса не змогла зняти те, що відбувалося.

Скатерний додав, що другий адвокат підозрюваного повідомив, що поліція нічого не знайшла, і що якщо обвинувачення не знімуть, то справа "піде по "безпредєлу".

Відео перекриття поліціянтами входу в двір, де живе Антоненко (автор відео - очевидець Валерій Бойко):