Британія: після поразки на виборах лідер лейбористів Корбін йде у відставку

Джеремі Корбін має намір піти у відставку з поста лідера Лейбористської партії Великої Британії

Про це він заявив рано вранці в п'ятницю, пояснивши, що на нових виборах не виступатиме головним кандидатом від своєї партії, повідомляє DW.

"Це, очевидно, дуже сумна ніч", - зазначив Корбін, маючи на увазі перші дані підрахунку голосів на позачергових виборах до Палати громад британського парламенту.

Водночас він додав, що збирається брати участь у консультаціях про майбутнє лейбористів.

Корбін вийшов до преси після того, як було офіційно підтверджено, що сам він зберігає парламентський мандат – він був переобраний у одному зі столичних округів, Північному Іслінгтоні, де він отримав понад 64% голосів виборців. Загалом у Лондоні лейбористи отримали перемогу, хоча, приміром, на окрузі Корбіна його підтримка впала на майже 9%.

Водночас, у масштабах Британії вибори стали провальними для лейбористів. Очікується, що вони матимуть 203 місця – на 59 менше ніж на попередніх виборах. Для лейбористів це буде найгіршим результатом з 1935 року.

Джеремі Корбіна - політик ультралівих поглядів, близьких до комуністичних. Його неодноразово звинувачували у симпатіях до путінської Росії та ісламських фундаменталістів. Прем’єр Борис Джонсон відкрито звинувачував Корбіна у підтримці Путіна.

Вибори у Британії, що відбулися у п’ятницю, завершилися перемогою консерваторів, найбільшою від часів Тетчер.