До Червоного Хреста звернулось 750 осіб щодо зниклих безвісти на Донбасі

В Офісі Президента відбулося засідання робочої групи з питань зниклих безвісти на Донбасі

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента України.

 Заступник координатора відділу захисту населення Червоного Хреста в Україні Присцилла Абсі наголосила, що організація надаватиме будь-яку допомогу у питанні пошуку зниклих безвісти

За словами Абсі, до Міжнародного комітету Червоного Хреста звернулися близько 750 осіб, родичі яких зникли безвісти.

Координатор робочої групи Микола Колесник наголосив, що Червоний Хрест – це єдина міжнародна інституція, яка може проводити повноцінну роботу з пошуку зниклих безвісти та цивільних заручників.

“Дуже хотілося б, щоб міжнародні інституції не обмежувалися психологічною допомогою, проведенням тренінгів. Сьогодні ви – єдина інституція, яка може впливати на ситуацію там, шукати безвісти зниклих і опікуватися тими, хто перебуває за ґратами, – це цивільні заручники і полонені. Ми дуже сподіваємося на вас”, – сказав Колесник.

Крім того, учасники робочої групи звернулися до Верховної Ради з пропозицією створити Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування подій, які відбувалися під час Іловайської та Дебальцівської операцій.

“Ми маємо надію, що ваша праця буде більш активною, що вам дадуть всі дозволи, і ви будете тут з дуже приємними новинами”, – зазначив Колесник.