Фільм “Анна” про наречену з Донбасу претендує на британську кінопремію BAFTA

Короткометражний фільм “Анна” про наречену з Донбасу, знятий ізраїльським режисером Декелом Беренсоном за участі України, потрапив до короткого списку премії BAFTA

Про це повідомляє ВВС.

Усього на "Найкращий британський короткометражний фільм" номіновано 10 кінострічок.

Повідомляється, що Світова прем'эра стрічки відбулася 24 травня 2019 року на 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі, українська — на Київському міжнародному кінофестивалі "Молодість".

Зазначається, що зйомки проходили у Києві та Кривому Розі, де, за словами продюсера стрічки Віталія Шереметьєва, були найбільш вдалі локації, "відчувався колорит міст"

Над фільмом працювали кінокомпанії з України, Ізраїлю та Великої Британії, хоча зняли стрічку повністю в Україні та коштувало це $45 тис.

Фільм розповідає історію про матір-одиначку на ім'я Анна, яка живе на охопленому війною Сході України й виховує 16-річну дочку. Головна героїня працює на м'ясопереробному комбінаті та мріє про краще життя. Життя Анни важке і безпросвітне, і вона відчайдушно хоче його змінити. Для цього вона звертається до шлюбної агенції, яка знайомить жінок із чоловіками іноземцями. Роль Анни у фільмі зіграла українська актриса Світлана Барандіч.

Нагородження переможців відбудеться 2 лютого у Лондоні.