Через страйк транпортників на Різдво французи сидітимуть вдома

У Франції одинадцятий день поспіль триває страйк через заплановану урядом пенсійну реформу. Рух потягів у неділю, 15 грудня 2019 г., залишався обмеженим

Протягом дня по країні курсував лише кожний четвертий швидкісний потяг TGV, а у Парижі не працюють дев'ять ліній метрополітену, є ускалднення і в роботі автобусів. Така сама ситуація очікується найближчими днями, передає Еспресо.TV з посиланням на DW.

Страйк загрожує зіпсувати плани багатьох мандрівників у період різдвяних та новорічних свят. Як повідомила представниця національної залізниці SNCF Рейчел Пікард, скористатися квитками у цей період зможе приблизно половина мандрівників. Нещодавно найбільша у країні залізнична профспілка CGT-Cheminots заявила, що на Різдво страйк буде продовжений.

Перед цим керівник залізниці закликав працівників зробити перерву в страйку під час свят, однак профспілки відхилили це. Як заявив представник CGT-Cheminots Лоран Брун, якщо конфлікт має бути завершений до початку свят, уряд має скасувати заплановану пенсійну реформу вже наступного тижня.