Галина Пагутяк про трагедію з Артемом Мирошниченком: "Те, що в Україні вбивали за українську мову і продовжують вбивати, - наслідок безхребетності "моральних авторитетів"

У зв'язку з вбивством громадського активіста Артема Мірошниченка, нападникам на якого не сподобалося, що чоловік спілкується державною мовою, українська інтелігенція, особлива та її частина, яка представлена на Заході, має виступити зі спільною позицією і "розповісти про приниження державної мови в Україні і наступ "руського міра"

Про це у своєму авторському блозі заявила письмениця та есеїстка Галина Пагутяк, передає Еспресо.TV.

"Те, що в Україні вбивали за українську мову і продовжують вбивати - наслідок безхребетності "моральних авторитетів" та прихильників культури без кордонів. Принаймні, у вас на Заході є обов’язок не тільки говорити про себе коханих, а й розповісти про приниження державної мови в Україні і наступ "руського міра". Не дадуть  грантів? Може, час самим заробляти, а не паразитувати на лівацьких організаціях?",- зазначає вона.

Зокрема,за словами Пагутяк, слід поширити зараз європейськими мовами інформацію про вбивство Артема на грунті міжнаціональних стосунків.

"Хай світ заткнеться з його примушуванням до капітуляції України та її культури, бо довго  йому доведеться відмивати руки  від української  крові. Промовчимо, значить, ми співучасники цього жахливого, на жаль, не першого, вбивства", - наголосила літераторка.