Маркарова розповіла, коли держава позбудеться ПриватБанку

Міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що держава впродовж трьох років має здійснити повний вихід з капіталу ПриватБанку

Про це Маркарова заявила у інтерв'ю НВ.

За словами міністра фінансів, стосовно приватизації ПриватБанку стоїть завдання за три роки здійснити повний вихід держави з капіталу

"Ми маємо чітку стратегію роботи з чотирма банками, які зараз перебувають у державній власності. Усі вони передбачають входження інвесторів у капітал і повернення банків у комерційний сектор. Першими підуть банки, які стали нашими не тому, що були створені державою, а тому, що держава була змушена втрутитись у ситуацію. Укргазбанк ми вже продаємо: в цьому році до нього зайде IFC, а далі ми разом будемо шукати стратегічного інвестора. Для ПриватБанку у нас стоїть задача за три роки здійснити повний вихід держави з капіталу. Але щоби комусь щось продати треба, щоби хтось це купував", - сказала Маркарова.

Водночас, за її словами, аби предметно говорити про приватизацію ПриватБанку, необхідно дочекатися завершення судових позовів навколо банку.

"Ціна завжди пов’язана з ризиком. Нам необхідно дійти до вирішення деяких актуальних судових позовів. Будь-який інвестор, особливо в такі активи, як банк, буде оцінювати не тільки економічну і фінансову ситуацію в країні загалом і показники банку, а вони гарні, і це дуже хороший кейс, який показує, що при правильному менеджменті, незалежній наглядовій раді і спільній роботі можна суттєво покращувати позицію на ринку, але й додаткові ризики. І оцінка цих ризиків також залежатиме від загальної ситуації в країні: чим більшим буде наше економічне зростання, тим більшим буде інтерес до інвестицій в Україну, тим більшим буде інтерес до банківського сектору", - запевнила Маркарова.