Напередодні зустрічі Зеленського та Алієва: Україна депортувала до Азербайджану опозиційного блогера

Україна, напередодні візиту президента Володимира Зеленського до Баку, депортувала до Азербайджану опозиційного блогера Ельвіна Ісаєва

Про це із посиланням на пресреліз Державної міграційної служби Азербайджану повідомляє "Європейська правда".

"Громадянин Азербайджанської Республіки Ісаєв Ельвін Ільтихам оглу, 1980 року народження, 12 грудня 2019 року був депортований з України до Азербайджану за порушення міграційного законодавства України" - йдеться у повідомленні.

14 грудня Ельвін Ісаєв поміщений в слідчий ізолятор №1 пенітенціарної служби Азербайджану.

Раніше кілька ЗМІ повідомили про зникнення блогера у Києві. 39-річного блогера і політактивіста востаннє бачили біля будинку по проспекті Палладіна у Святошинському районі Києва, де він жив у знайомих.

Ісаєв приїхав до Києва наприкінці вересня 2019 року із Росії, де проживав тривалий час. У серпні 2019 року російська поліція раптово затримала Ісаєва. Після судових розглядів його російський паспорт визнали "незаконно виданим" і вилучили. Самого ж блогера відправили в центр тимчасового утримання іноземців для подальшої екстрадиції в Азербайджан.

11 вересня Ісаєв був звільнений завдяки втручанню Європейського суду з прав людини, який застосував "правило 39" і заборонив його видачу Азербайджану. Після цього активіст виїхав до України.

Ісаєв критикував президента Азербайджану Ільхама Алієва, називав його диктатором і розповідав про корупцію в Азербайджані.

Найближчими тижнями очікується візит президента Володимира Зеленського до Азербайджану.