Розслідування замаху на Шеремета. Після затримання медсестру Дугарь цілу ніч тримали в машині, - адвокат

Під час скоєння невстановленими особами вбивства Павла Шеремета військова медична сестра Яна Дугарь, що наразі проходить у цій справі як одна з підозрюваних, перебувала в закритому шпиталі ЗСУ. Ця установа має озброєну охорону й пропускну систему

Вона звідти не виходила й не могла просто так вийти, заявляє її адвокат Віталій Коломієць. Є люди, яких тоді там оперували та лікували, за якими вона догялада, і їхні свідчення обов'язково будуть представлені. Про це він повідомив 14 грудня 2019 року в ефірі Еспресо.TV.

"Яна Дугарь у цій ситуаціїї щонайменше притягнута за вуха, тому що підійшла за певними параметрами після того як в цьому році сходила на суди до добровольців, коли в інтернеті робили заклики "Прийдіть підтримайте волонтерів, добровольців і т.д.",- зазначив судовий захисник.

"Яну затримали у Львові. Везли усю ніч машиною (до Києва - ред.). Вона з трьома оперативниками ночувала в машині під райвідділом в Бучі (столичне передмістя - ред.) і в 10:00 її вже зранку привезли в суд. І ми отримали доступ до неї десь в 11:30, а в 13:00 вже почалося засідання",- пояснив він.

Також він пояснив чому Дугарь відмовилася будь-що казати під час судового засідання.

За його словами, це він як адвокат порадив їй того дня дотримуватися саме такої лінії поведінки.

"Коли людині обирають запобіжний захід видається безпосередньо перед судом за пару годин (матеріали справи - ред.)... По закону має бути щонайменше три години, нам видали за півтори години до суду цей том матеріалів. І ти не можеш підготувати клієнта правильно відповідати. Людина перший раз в цій ситуації і не завжди добре розуміє ті питання", - зазначив Коломієць.