Чиновників комунального підприємства КМДА спіймали на розкраданні 20 млн грн

СБУ викрила корупційну схему розкрадання 20 млн грн посадовцями одного з комунальних підприємств Київської міськдержадміністрації

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що чиновники фальсифікували розробку програмного забезпечення на мільйони гривень, виділених у межах цільової програми інформатизації “Електронна столиця”- йдеться в повідомленні.

Тендер на розробку програмного забезпечення для інформатизації житлово-комунального обслуговування виграла київська ІТ-компанія. Проте замість розробки комерсанти у 2018 році поставили до комунального підприємства КМДА вже наявне програмне забезпечення. При цьому таке забезпечення використовується столичними комунальними підприємствами ще з 2017 року, а розробку зазначених в угоді додаткових модулів до нього сфальсифікували.

У змові із керівництвом  ІТ-компанії посадовці комунального підприємства підробили документи щодо проведених приймальних випробувань і перерахували підрядникам понад 20 млн грн за "програмне забезпечення", яке, за висновками експертиз, не містить жодного програмного коду та функціоналу.

Директору комунального підприємства, його заступнику та керівнику фірми-розробника, повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення чи розтрата чужого майна, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України.