МЗС України засудило випади іспанських фанатів на адресу Зозулі

16 грудня українське Міністерство закордонних справ прокоментувало поведінку фанатів "Райо Вальєкано" на адресу українського футболіста Романа Зозулі

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Рішуче засуджуємо прояви нетерпимості та словесні напади на адресу українського футболіста Романа Зозулі під час матчу між командами "Райо Вальєкано" і "Альбасете", - йдеться у коментарі.

У МЗС стверджують: "Ганебні образи з боку т.зв. вболівальників є не лише надуманими та безпідставними, а й співзвучними зі штампами російської пропаганди. Любити свою країну та перейматися її долею -природня риса свідомого громадянина в цивілізованому світі."

Міністерство висловлює щиру підтримку Романові і вірить, - "футбол, як універсальна мова для фанатів по всьому світу, залишатиметься важливим інструментом зі зміцнення миру, терпимості та взаєморозуміння, об’єднуючи людей крізь кордони, культури і політичні системи."

МЗС також закликало офіційну владу Іспанії та керівництво Королівської іспанської футбольної федерації належним чином відреагувати на інцидент з Романом Зозулею задля запобігання подібним неприпустимим проявам у майбутньому.