Петиція про позбавлення Медведчука звання Заслуженого юриста набрала необхідну кількість підписів

У понеділок, 16 грудня, петиція на сайті президента України про позбавлення народного депутата, кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука звання Заслуженого юриста набрала 25 тис. підписів, необхідних для розгляду

Про це йдеться на сторінці петиції.

Станом на 18:40 петицію підписали вже понад 26 тис. людей.

Автор петиції Владислав Грезєв аргументує необхідність позбавлення Медведчука статусу заслуженого юриста тим, що  у 1981 році результатом "захисту" Медведчуком українського поета Василя Стуса стало засудження і заслання, в якому поет і помер.

Крім того, Грезєв нагадав про ще одну справу, в якій Медведчук був адвокатом за призначенням у дисидента Миколи Кунцевича і попросив збільшити термін покарання для свого підзахисного. 

"У 1985 році Медведчука В. В. призначили захищати дисидента Миколу Кунцевича, і після того, як прокурор вимагав підсудному 3 роки позбавлення волі, адвокат у слові захисту заявив: "Я повністю згоден з товаришем прокурором щодо міри покарання. Але, за незрозумілими для мене причинами товариш прокурор забув про те, що підсудний ще не відбув 1 рік та 9 місяців із попереднього терміну. Вважаю, що необхідно додати цей термін до нового покарання". Суд урахував це прохання", - йдеться у петиції.

Звання "Заслужений юрист України" присвоюється указом президента юристам, які працюють у органах державної влади та органах місцевого самоврядування, прокуратури, юстиції, державної безпеки, внутрішніх справ, адвокатурі, на підприємствах, в установах, організаціях, за значний внесок у розбудову правової держави.