Реформи в Укрзалізниці: Кравцов назвав найбільші досягнення на посаді

Очільник правління Укрзалізниці Євген Кравцов вважає найбільшими досягненнями на посаді фінансову стабілізацію держкомпанії, зменшення корупції з вагонним парком та залучення капітальних інвестицій

Про це він повідомив в інтерв'ю Ліга.Бізнес.

"Фундаментальне - фінансова стабілізація. Я прийняв компанію в стані технічного дефолту. Сьогодні УЗ має кредитний рейтинг на рівні держави", - стверджує очільник УЗ.

"Друге - дерегуляція вагонної складової у вантажному сегменті, що прибрало великий корупційний пласт в частині використання вагонного парку УЗ", - заявив Кравцов.

Нагадаємо, що раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій, заявив, що корупція УЗ з подачею вагонів неможлива без вищого керівництва.

Кравцов в інтерв'ю відповів, що можлива і слід виключати з процесу людський фактор.

"Ми не завершили процес централізації і не керуємо повністю подачею вагонів до кожної останньої станції. Тому що є дуже серйозний каскад делегування на рівні доріг, дирекцій, в рамках доріг і на рівень навіть станцій, де факти корупції присутні. І до моменту повної автоматизації ці факти важко викорінити. Треба виключати людський фактор - це як раз така реформа, яку плануємо реалізовувати” , - відповів Кравцов.

"Капітальні інвестиції та інвестування в основні засоби УЗ. Ми запустили великі програми, наприклад, закупівлі тепловозів General Electric.За 2,5 року збудовано більше 6000 вагонів, а через капремонти пропущено 15 000 - це більше половини операційного парку піввагонів УЗ. Сподіваюся, що найближчим часом оголосимо конкурс із закупівлі електровозів", - додав керівник Укрзалізниці.