“Сьогодні оформили - завтра отримали”: ДМС планує прискорити виготовлення паспортів

В українському уряді планують прискорити виготовлення паспортів. У Києві буде доступне виготовлення за один день, а для обласних центрів це буде три робочі дні

Про це розповів голова Державної міграційної служби Максим Соколюк в інтерв'ю "Європейській правді".

"У Києві буде виготовлення паспорта за один день: сьогодні оформили, завтра отримали. Для обласних центрів це буде три робочих дні, тому що швидше логістика не встигає. Ця послуга буде трохи дорожчою, але вартість буде не захмарною", - зазначив Соколюк.

За його словами, ця ініціатива прибере простір для корупції, коли чиновники обіцяють виготовити паспорт швидше офіційного терміну. При цьому залишаться старі терміни виготовлення - 7 днів і 20 днів.

"А ще ми зараз робимо пропозицію оформлення за один візит до ДМС двох документів – ID-картки і закордонного паспорту. Це буде за зменшеною вартістю, тому що ми фотографуємо один раз, відбитки беремо один раз. Тобто процедура по часу буде швидшою, а вартість для людини – нижчою", - додав Соколюк.

Повідомляється, що ДМС хоче скасувати прив’язку оформлення першої ID-картки до адреси місця проживання. Зараз ID видають тільки за місцем реєстрації, а можна буде робити це де завгодно.