"Apple - посилюємо диктатури!": виробника айфонів висміяли за "російський" Крим і потурання уряду Гонконга

У мережі інтернет з'явився відеоролик, який висміює компанію Apple за позначення окупованого Криму територією РФ і політику щодо протестів у Гонконгу

Відео у стилі рекламного ролику з'явилося на Youtube.

"Змінюючи реальність, ламаючи бар'єри моральності, обожнюючи гроші. Наші нові цінності кращі, ніж будь-коли!Порушення прав людини, військова агресія проти іншої країни? Нам на****и! Єдине, що нас хвилює - це гроші. Якщо ви диктатор чи воєнний злочинець і в вас купа грошей, ми ніколи не розчаруємо вас. Ми завжди закриємо очі на ваші злочини задля нашої вигоди. Якщо почали війну і анексували іноземну територію, ми позначимо її, як вашу у додатках. Якщо протестувальники непокоять ваш режим, ми просто видалимо додаток, що допомагає їм. Тому що ми розділяємо ваші цінності. Ми знаємо, що багатство важить більше ніж свобода. Apple - посилюємо диктатури!" - виголошує закадровий голос.

Раніше стало відомо. що Apple позначає Крим у своїх додатках у РФ як російську територію.

Крім того, у жовтні компанія видалила додаток, яким користувалися протестувальники у Гонконгу, щоб відстежувати переміщення силовиків.

Українці почали флешмоб проти політики компанії. Польща підтримала Україну, висловивши обурення діями Apple. Екс-голова МЗС України Павло Клімкін закликав бойкотувати команію.