ОАСК просять заборонити призначати Новікова головою НАЗК

17 грудня до окружного адміністративного суду Києва надійшов позов щодо призначення Олександра Новікова на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції

Про це йдеться у відповідній заяві про забезпечення позову, повідомляє сайт ОАСК.

"Суд просять заборонити уряду призначати Олександра Новікова на посаду Голови Національного агентства з питань запобігання корупції", - йдеться у повідомленні.

Крім того, позивач просить суд зупинити дію розпорядження уряду від 28 жовтня 2019 року "Про затвердження складу Конкурсної комісії з відбору на посаду Голови  Національного агентства з питань запобігання корупції" до закінчення розгляду справи по суті.

Водночас до ОАСК надійшов позов, у якому позивач просить визнати протиправним та скасувати відповідне розпорядження уряду, а також рішення комісії про обрання кандидатів для співбесіди.

Також позивач  просить суд визнати протиправним та скасувати рішення комісії від 16 грудня, яким вона визначила з числа кандидатів, що пройшли співбесіду, кандидата Олександра Новікова як найкращого та внесення подання уряду про його призначення на посаду голови НАЗК.

Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі та наявність правових підстав для заходів із забезпечення позову.