Рада ухвалила закон про “Пласт”

Верховна Рада в останній пленарний тиждень 2019 року ухвалила законопроєкт про державне визнання і підтримку національної скаутської організації "Пласт" із пропозиціями президента

Повідомляє Еспресо.TV.

За документ №0976 проголосувало 316 народних депутатів.

Нагадаємо, що Верховна Рада проголосувала за закон про державне визнання і підтримку національної скаутської організації "Пласт" 30 травня. Документ передбачає внесення змін до закону "Про культуру" і закону "Про позашкільну освіту" з метою визначення формату державної підтримки "Пласту".

У вересні Зеленський повернув документ до Ради на доопрацювання з власними правками. Зокрема, Зеленський запропонував доопрацювати зазначений закон з метою визначення засад державної підтримки розвитку "Пласту".

 Зазначимо, що доопрацьованим проєктом визначено, що органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування надають матеріальну, фінансову, інформаційну, консультаційну підтримку діяльності пластових, скаутських громадських об’єднань. При затвердженні державного та місцевих бюджетів можуть передбачатися видатки на підтримку програм, проектів, спрямованих на досягнення пластової, скаутської освітньої програми.