У СІЗО Кропивницького арештанти зчинили бунт, - ексголова Пенітенціарної служби

Ексголова Пенітенціарної служби Сергій Старенький заявив, що у СІЗО в Кропивницькому збунтувались арештанти

Про це Старенький повідомив у Facebook.

За словами ексголови Пенітенціарної служби, в цьому СІЗО і раніше відбувалися заворушення, через що ситуацію обговорювали на рівні голови ОДА. Старенький заявив, що керівництво ізолятора нібито "не було зацікавлене в наведенні порядку", через що поліція та СБУ нібито почали без відома начальника СІЗО вживати стабілізаційних заходів. Так, із СІЗО вивезли до ізолятора тимчасового утримання Нацполіціі двох "смотрящіх", а коли намагалися вивезти третього - головного - почалися заворушення.

"Співробітники СІЗО не особливо сприяли цьому вивезенню, дали можливість йому вільно пересуватися, сходити нібито за речами до камери, попрощатися, що він і зробив, щоб не підкорятися вимогам адміністрації і поліції, а також закликав інших ув'язнених до непокори і його підтримки, нібито там їх вбивають, б'ють в ІТТ", - розповів Старенький.

Крім того, Старенький повідомив, що дорогою до камери "смотрящій" побив жінку-психолога.

За словами Старенького, арештанти вирвалися з камер і відібрали у співробітників ключі, а співробітники закладу втекли з корпусу і закрилися в адміністративній будівлі. При цьому ані сигналу тривоги, ні збору груп швидкого реагування не було. Ексголова Пенітенціарної служби стверджує, що ситуація наразі залишається неконтрольованою.