В разі непідписання контракту про транзит газу переговори можуть відновити навесні, - Коболєв

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв назвав можливий варіант розвитку подій у разі відсутності домовленості з "Газпромом"

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Коболєв вважає, що ймовірність того, що договір про транзит російського газу через Україну не буде підписано до нового року, залишається як і раніше великою.

"Сподіваюся, що навіть, якщо контракт не буде підписано зараз, то у квітні-травні повернемося до цієї дискусії з російською та європейською сторонами", - сказав він.

Коболєв додав, що якщо Сенат США сьогодні затвердить санкції щодо "Північного потоку-2", а президент США швидко їх підпише, то це збільшить шанси на підписання контракту на транзит газу наприкінці цього року - початку наступного.

Голова правління НАК "Нафтогаз" зазначив, що довгострокове припинення транзиту, стане великим викликом для економіки та запланованих урядом темпів його зростання. За його словами, це буде переломний момент у таких питаннях як енергобаланс країни, енергоефективність і видобуток газу.

Сенат США 17 грудня схвалив закон про оборонний бюджет, який містить положення про санкції проти компаній, причетних до будівництва "Північного потоку-2".