Збірна України отримала від УАФ та Ferreхpo $1 млн за перемогу на молодіжному ЧС-2019

Збірна України за перемогу на молодіжному чемпіонаті світу U-20 отримала від Української асоціації футболу та групи компаній Ferrexpo чек на $1 млн

Про це повідомляє офіційний сайт УАФ.

На честь перемоги збірної України на чемпіонаті світу U-20 у Польщі УАФ та її партнер - група компаній Ferrexpo - організувала "Вечір чемпіонів" та вручили футболістам та тренерам чек на $1 млн.

Вперше в історії українського футболу такі солідні преміальні збірній були виплачені з урахуванням усіх податків та зборів. І частину цих коштів за ініціативою УАФ отримають перші тренери гравців збірної.

"Ми вирішили, що так буде правильно. Адже саме ці фахівці прищепили цьогорічним тріумфаторам чемпіонату світу любов до футболу та навчили їх азам цієї чудової гри. Ми вперше провели "Вечір чемпіонів", який, сподіваюся, стане доброю традицією. Сьогодні футбольні герої року отримали обіцяну й заслужену премію-подяку за історичне досягнення — звання чемпіонів світу! Команда Олександра Петракова отримала рекордну в історії юнацьких та молодіжних збірних країни фінансову винагороду. Щиро вдячний групі компаній Ferrexpo, завдяки якій удалося збільшити розмір преміальних утричі від раніше запланованої суми", - сказав президент УАФ Андрій Павелко.

"Надзвичайно приємно, і я дуже вдячний за таку високу оцінку нашої роботи й чемпіонського титулу, який ми подарували Україні. Я радий за хлопців, за своїх помічників", - відзначив головний тренер переможців Олександр Петраков.

За словами представник компанії Ferrexpo Крістофера Мо, гравці молодіжної збірної вивели Україну на світовій футбольній карті на найвищий рівень.

"Я дуже пишаюся тим, що стою сьогодні перед вами та можу вшанувати успіх однієї з футбольних збірних України. Як провідна українська компанія Ferrexpo рада бути маленькою частиною вашого історичного успіху, частиною України та частиною сьогоднішнього чудового вечора.

У нас є велика команда як усередині компанії, так і поза нею, і ми намагаємося жити вашим прикладом і надихатися ним. Як важлива українська компанія ми, як і ви, вважаємо себе піонерами та послами для України і прикладом того, чого можна досягти, працюючи разом.

Як і ваш приклад, який надихає інших, наш успіх, сподіваємося, також спонукатиме ще багато успішних українських компаній шукати можливості за кордоном та переростати у великі світові підприємства. Як і ви, Ferrexpo завдяки наполегливій праці та рішучості став світовим лідером", - сказав Мо.