Ексзаступника Манафорта засудили до 3 років умовно

Колишній заступник голови виборчого штабу Дональда Трампа Рік Гейтс був засуджений до 45 днів ув'язнення, трьох років умовно, 300 годин громадських робіт і штрафу у розмірі $20 тисяч

Така ухвала була винесена федеральним суддею Емі Джексон у вівторок, 17 грудня, інформує DW.

Раніше Гейтс визнав себе винним в тому, що надавав недостовірні свідчення представникам ФБР і брав участь в змові з метою ухилення від сплати податків.

Покарання вийшло дуже м'яким. Гейтсу могли призначити реальний тюремний термін до шести років. Проте в обвинувальному висновку підкреслюється "виняткова підтримка", яку Гейтс зробив свого часу спецпрокуророві Роберту Мюллеру. Він розслідував передбачуване втручання Росії в президентські вибори 2016 року в США і зв'язок між передвиборною командою Трампа і Кремлем.

Крім того, свідчення Гейтса використовувалися в інших судових процесах, у тому числі проти колишнього керівника передвиборного штабу Трампа Пола Манафорта. Манафорт був засуджений до семи з половиною років ув'язнення за фінансові і банківські махінації. Проте звинувачення йому були пред'явлені не через його роботу в штабі Трампа, а у зв'язку з його більше ранньою діяльністю, пов'язаною, зокрема, з лобістською роботою на проросійських політиків в Україні.