Конгрес США погодив створення військово-космічних сил

В оборонному бюджеті США на 2020 рік, за який проголосував американський Конгрес, закладено витрати на створення нового роду військ - космічних

Про це повідомляє "DW".

Законопроєкт про створення військово-космічних сил включено до оборонного бюджету США.

Після підписання бюджету президентом Дональдом Трампом космічні війська стануть шостим родом військ армії США: поряд з сухопутними, військово-повітряними і військово-морськими силами, а також береговою охороною і морською піхотою.

Під час дебатів віце-президент США Майк Пенс заявив, що створеннях ВКС стане  "великим кроком для американців". У Білому Домі відзначили, що з прийняттям закону буде виконано обіцянку Трампа зберегти "провідну роль США в космосі".

Законопроєкт передбачає, що одним із завдань нових американських космічних військ буде захист від агресії і проведення операцій в космосі.Також в законопроєкті йдеться про те, що рекрутувати військових до нового роду військ будуть з авіації. 

Як заявив виконуючий обов'язки міністра оборони Сполучених Штатів Патрік Шанахан, загальна чисельність нового роду військ складатиме 15-20 тис. військовослужбовців.

Також Шанахан наголосив на великій загрозі у космосі від Росії та Китаю.